Dwarslezing: politiek correct boerkaverbod

Een vrouw kiest vrijwillig voor de boerka
individuele keuzevrijheid, autonomie is een fictie. We zeggen ‘ik’ ben uniek, maar de facto bepaalt groepsdwang voor 90% ons leven: Wij willen geliked worden op instagram, op facebook. Peer pressure… niet te onderschatten, Zou dat in een cultuur die de gemeenschap (wat ‘men vindt’, ‘conformiteit’) hoger aanslaat dan het individu dan ook niet gelden? Juist daar !
Dus: er zijn heel geëmancipeerde moslima’s die na een hele weg te hebben afgelegd uiteindelijk de boerka aantrekken als ‘allerindividueelste expressie van een allerindividueelste emotie’ (of dat in de ‘geest van de islam’ laat ik buiten beschouwing. Ieder mag zijn versie van religie construeren). Maar 99% doet het ‘omdat het zo hoort, omdat het hen zo is bijgebracht, omdat anders vader/broer/moeder/vriendin er wat van zegt, of erger…

Er zijn maar heel weinig vrouwen in ons land die een boerka dragen
Klopt. Maar hun statement is wel duidelijk: Wij zijn de ‘echte moslims’ en jullie die slechts een hoofddoek dragen, zijn halflings. Lafaards! Om van de hoofddoeklozen nog maar te zwijgen. Dat een sekte maar weinig aanhangers heeft, betekent nog niet dat ze onschuldig is en je ze dus maar hun gang moet laten gaan.

Een boerkaverbod is contraproductief
De man zal zijn vrouw dan niet meer naar buiten laten gaan, lees je dan…. Welnu: als dat zo is dan is het hoog tijd voor drastische maatregelen, immers, dan worden de mensenrechten van deze vrouwen geschonden, en dienen de mannen rondom deze vrouwen te worden geïnterpelleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *